Deze mini pannenkoeken zijn zo klaar en erg lekker als ontbijt. Om je ontbijt helemaal af te maken serveer je ze natuurlijk met vers fruit en honing.

Oké de TikTok trend is alweer een tijdje voorbij, maar ik vind ze te leuk om niet te delen.
Mijn mini pannenkoekjes zijn ongeveer zo groot als een poffertje, maar je kunt ze ook kleiner maken. Pancake cereal is
Uiteraard kun je met dit recept ook grotere pannenkoeken maken. Het recept is namelijk bijna gelijk als die voor American pancakes.
Ingrediënten
Bloem - door dit recept gebruik je tarwemeel. Deze meeloopt bevat minder gluten dan potentieel waardoor je lekkere zachte pannenkoeken krijgt.
Je kunt ook een deel van de bloem vervangen door volkorenmeel. Ik raad niet aan om alle bloem te vervangen, dan worden je pannenkoeken erg zwaar.
Voor glutenvrije mini pannenkoeken kun je natuurlijk een glutenvrije bloem of havermeel gebruiken.
Bakpoeder - bakpoeder zorgt ervoor dat je pannenkoekjes lekker luchtig worden. Heb je dit niet in huis zou je de bloem en het bakpoeder ook kunnen vervangen door zelfrijzend bakmeel.
Melk - ik gebruik eigenlijk altijd volle melk als ik pannenkoeken maak maar je kunt elk type gebruiken dat je lekker vind. Voor lactosevrije of vegetarische pancakes kun je de melk vervangen door een plantaardige variant zoals kokosmelk en amandelmelk.
Boter - de gesmolten boter geeft het beslag een romige smaak en zorgt ervoor dat de niet zoveel boter of olie in de pan hoeft te doen.

Bereidingswijze
Mini pannenkoeken bakken is helemaal niet moeilijk, maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten.
Omdat ze zo klein zijn garen ze sneller dus zet het vuur niet te hoog. Zo voorkom je dar de ene helft al te donker is voor je alle pannenkoekjes in de pan hebt.
Gebruik theelepels om het beslag in de pan te scheppen. Omdat het beslag iets dikker is dan dat van poffertjes of gewone pannenkoeken werkt dat beter dan met een poffertjes spuiten.
Omdat ze zo klein zijn werkt het goed om ze om te keren met een satéprikker. Je kunt ze ook omwippen met een vork.
Houdt ze warm onder een schone theedoek of een omgekeerd bord.
Benodigdheden
Om deze kleine pannenkoekjes te bakken heb je niet veel nodig. Alles wat je nodig hebt is een weegschaal, een grote mengkom en een garde voor het beslag en een ruime koekenpan met antiaanbaklaag voor het bakken.
Om de pannenkoekjes warm te houden tijdens het bakken is het handig om een extra bord of een schone droge theedoek bij de hand te houden.
Bewaar tips
Vers gebakken zijn ze het lekkerst, maar je kunt deze mini pannenkoeken ongeveer drie dagen bewaren. Leg ze niet in de koelkast want dan drogen ze sneller uit!
In de vriezer blijven ze in een diepvrieszakje ongeveer drie maanden goed. Laat ze voor gebruik in de koelkast ontdooien.
Opwarmen gaat het beste in een droge koekenpan of in de magnetron.

Meer pannenkoek recepten

Mini pannenkoeken
Deze mini pannenkoeken zijn zo klaar en erg lekker als ontbijt. Om je ontbijt helemaal af te maken serveer je ze natuurlijk met vers fruit en honing.
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 200 ml melk
- 3 eetlepels gesmolten boter
- 2 eetlepels suiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 ei
- ½ theelepel zout
Bereidingswijze
- Doe alle droge ingrediënten in een mengkom en roer het goed door elkaar.
- Voeg de natte ingrediënten toe en roer ze even door het bloemmengsel. Het geeft niet als er nog een paar klontjes in je beslag zitten die gaan er uit tijdens het bakken.
- Verhit een koekenpan en schep er kleine hoopjes belag in. Ik schep ongeveer 2 theelepels per pannenkoekje in de pan.
- Bak ze tot ze onderkant goudbruin is dit duurt ongeveer 1 minuut.
- Keer de pannenkoekjes om als de bovenkant droog wordt en er luchtbelletjes ontstaan en bak de andere kant tot ook die mooi goudbruin is.
- Schep ze uit de pan en herhaal met het overgebleven beslag.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 4Hoeveelheid per portie: Calorieën: 339Totale hoeveelheid vet: 3gVerzadigd vet: 1gCholesterol: 45mgNatrium: 334mgKoolhydraten: 67gVezels: 2gSuiker: 8.6gEitwit: 10.8g
Laat een reactie achter!