Chocolade overnight oats is een lekkere en gezonde manier om snel een makkelijk ontbijt op tafel te zetten. Door de chocolade smaak is het eten van dit ontbijt elke dag weer een klein feestje.

Ingredienten
Havervlokken - voor het beste resultaat kun je het beste havervlokken gebruiken. Deze vlokken zijn niet gewalst en nemen daardoor beter het vocht op.
Je kunt wel havermout gebruiken maar die blijven meestal wel wat harder.
Cacaopoeder - de lekkere chocoladesmaak komt van het cacaopoeder. Hierdoor proeft je ontbijt naar chocolademelk.
Toch liever naturel? Kijk dan eens bij mijn basisrecept voor overnight oats.
Melk - ik maak mijn overnight oats altijd met volle melk. Hierdoor krijgt het een extra romige smaak.
Plantaardige melk of water kan ook! Ik vind deze chocolade overnight oats ook erg lekker met kokosmelk en wat geraspte kokos.
Hoe maak je chocolade overnight oats
Dit recept is super makkelijk. Het enige dat je hoeft te doen is alle ingrediënten mengen en het in de koelkast zacht te laten worden.
Je kunt dit ontbijt zowel warm als koud eten. Perfect dus als je eigenlijk geen tijd hebt en je je ontbijt onderweg moet eten.
Zorg er dan wel voor dat je het in een goed afsluitbaar bakje maakt anders zit je tas onder de haver vlokken! Ik vind zelf deze yoghurt bekers hier ideaal voor.
Toppings
- Vers fruit. Door wat in stukjes gesneden fruit zoals banaan, appel of perzik toe te voegen krijg je meteen wat extra vitamine binnen. Bessen, bramen en frambozen zijn ook erg lekker!
- Chocolade. Hak een beetje chocolade in stukjes en roer ze er vlak voor serveren door.
- Kokos. Vervang de melk door kokosmelk en roer er wat geraspte kokos door. Zo is je ontbijt meteen vegan en lactose vrij!
- Noten. Fijngehakte noten passen helemaal bij een gezond ontbijt. Zelf vind ik amandel, hazelnoot en pinda's er erg goed bij passen.
- Gedroogd fruit. Voeg eens in stukjes gesneden dadels, abrikoos of rozijntjes toe.
- Proteïne. Je kunt ook een deel can het cacaopoeder vervangen door proteinepoeder met chocolade smaak.
Benodigdheden
Een maatbeker en een afsluitbaar potje is alles wat je nodig hebt om dit recept te maken. Als je het ontbijtje mee wilt nemen is het belangrijk dat je er op let dst je potje of beker niet lekt!
Bewaar tips
Overnight oats met chocolade kun je zeker 12 tot 24 uur in de koelkast bewaren. Daarna vind ik het zelf minder lekker worden.
Wil je het toch langer bewaren dan raad ik je aan om het in porties in te vriezen. Haal de avond van te voren een portie uit de vriezer en laat het ontdooien.
Zo heb je de volgende ochtend een snel ontbijt klaar staan. Je kunt het eventueel opwarmen in de magnetron of in een steelpan.
Meer lekkere ontbijt recepten
Recept
Chocolade overnight oats
Chocolade overnight oats is een lekkere en gezonde manier om snel een makkelijk ontbijt op tafel te zetten. Door de chocolade smaak is het eten van dit ontbijt elke dag weer een klein feestje.
Ingrediënten
- 50 gram havervlokken
- 150 ml melk
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 1 theelepel honing
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten in het potje en roer het goed door elkaar.
- Dek het potje af met een deksel of wat vershoudfolie en zet het in de koelkast.
- Roer het voor serveren nog even doet door en maak je ontbijt af met je favoriete toppings.
Laat een reactie achter!