Muhammara is een dip gemaakt van geroosterde puntpaprika en walnoten. Dit Oosterse recept serveer je met pita bij een mezze en is ook erg lekker op brood.
Snij de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten. Smeer ze in met wat olie en leg ze met de buitenkant naar boven een bakplaat.
Schuif de bakplaat helemaal boven in de oven en rooster ze onder een op 200 graden voorverwarmde gril tot het vel zwart begint te zien.
Verwijder het vel. Dit gaat een stuk makkelijker wanneer je de paprika's even onder een vochtige theedoek laat afkoelen.
De muhammara
Doe de geroosterde paprika's samen alle andere ingrediënten in een keukenmachine of hakmolentje en meng alles tot je muhammara de gewenste dikte heeft.
Notities
* geroosterde paprika's kun je kant-en-klaar in de supermarkt kopen of zelf maken onder de grill.*Granaatappelmelasse is verkrijgbaar bij Albert Heijn en online bij PitPit