Ga terug
+ servings

Pasta carbonara

De lekkerste pasta carbonara maak je natuurlijk helemaal zelf. Dit recept maak je met eieren, pancetta en Parmezaanse kaas, maar zonder room.
Recept afdrukken
een overhead shot van een bord met pasta en carbonara saus
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:15 minuten
Totale tijd:20 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram pasta
  • 4 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram pancetta
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas + extra om te bestrooien
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Breng in een grote pan water aan de kook en voeg er een beetje zout aan toe. Doe de spaghetti er bij en kook het beetgaar.
    Hou 1 kopje van het kookwater (pasta water) apart om later door de saus te roeren!
  • Snij de pancetta in reepjes, knijp de knoflook uit en verwarm een grote koekenpan of hapjespan.
  • Bak de pancetta een paar minuten en bak de laatste minuut de knoflook nog even mee. Voed dan de spaghetti toe en roer het even door elkaar.
  • Klop de eieren met de kaas los en giet het mengsel over de spaghetti. Roer het goed door elkaar.
  • Schep een beetje kookvocht bij de pasta om het iets romiger te maken. Het zetmeel uit het kookvocht zorgt voor een betere binding.
  • Breng de spaghetti carbonara eventueel nog op smaak met wat zout en peper en serveer meteen.

Voedingswaarde

Portie: 1g | Calorieën: 507kcal | Koolhydraten: 63g | Eiwitten: 23g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudig onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g | Transvetten: 0.04g | Cholesterol: 131mg | Natrium/Zout: 424mg | Kalium: 277mg | Vezels: 3g | Suiker: 2g | Vitamine A: 295IU | Vitamine C: 0.2mg | Calcium: 233mg | Ijzer: 2mg
Porties: 4 porties
calorieën: 507kcal
Auteur: Maayke