Ga terug
+ servings

Pepernoten

De lekkerste, knapperige pepernoten bak je natuurlijk zelf! Met dit simpele recept ben je helemaal klaar voor Sinterklaas en bak je er ongeveer 70 per keer!
Recept afdrukken
Pepernoten in een witte soepkom op een zwart aanrecht.
Voorbereidingstijd:10 minuten
Bereidingstijd:15 minuten
Additional Time:30 minuten
Totale tijd:55 minuten

Benodigdheden

  • beslagkom

Ingrediënten

  • 240 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 140 gram koude boter in blokjes gesneden
  • 120 gram donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • Een beetje zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een grote kom en kneed ze snel door elkaar.
  • Vorm er een bal van en leg het deeg in wat vershoudfolie minstens 1 uur in de koelkast. Het is nog beter om het deeg 1-2 dagen in de koelkast te laten rusten, zo kunnen de specerijen goed hun smaak afgeven.
  • Verwarm de oven voor op 175 ˚C.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot je dunne slangetjes van ongeveer 2 cm hebt.
  • Snij het slangetje in stukjes van 1 cm en rol hier kleine balletjes van.
  • Leg de pepernoten op een bakplaat met een vel bakpapier en bak de pepernoten in het midden van de oven in ongeveer 15-20 minuten gaar.

Voedingswaarde

Portie: 7g | Calorieën: 334kcal | Koolhydraten: 43.3g | Eiwitten: 3.7g | Vet: 16.6g | Verzadigd vet: 10.3g | Cholesterol: 43mg | Natrium/Zout: 121mg | Vezels: 1g | Suiker: 16.7g
Porties: 70 pepernoten
calorieën: 334kcal
Auteur: Maayke