Ga terug
+ servings

Pepersaus

Dit klassieke pepersaus recept is erg lekker bij biefstuk of ander vlees. Deze saus maak je met bloem, boter en slagroom die je op smaak brengt met zwarte peperkorrels en cognac.
Recept afdrukken
Close-up van pepersaus in een blauwe kom.
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:5 minuten
Totale tijd:5 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
  • 100 ml slagroom
  • 1 sjalotje
  • 25 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 2 eetlepels cognac
  • 200 ml runderbouillon

Instructies

  • Snipper het sjalotje, kneus de peperkorrels in een vijzel en laat de boter in een steelpan smelten.
  • Doe het sjalotje in de pan en fruit het ongeveer 5 minuten tot het zacht en glazig wordt.
  • Voeg de bloem toe er laat dit al roerend een paar minuten meebakken zonder dat het te bruin wordt.
  • Roer de bouillon en de slagroom roe en breng dit al roerend aan de kook.
  • Voeg de gekneusde peperkorrels en de cognac toe en roer ze goed door de saus.
  • Laat de pepersaus op een laag vuur al roerend zachtjes pruttelen tot hij de gewenste dikte heeft en breng hem op smaak met wat zout.
  • Giet de saus in een kommetje en serveer direct.

Notities

De voedingswaarden zijn natuurlijk voor het hele recept!
Let op! Net als andere sauzen op basis van een roux kan er een vel op de saus ontstaan tijdens het afkoelen. Je kunt dit deels voorkomen door er meteen na het maken een stukje vershoudfolie op te leggen.

Voedingswaarde

Calorieën: 677kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwitten: 9g | Vet: 59g | Verzadigd vet: 36g | Cholesterol: 193mg | Natrium/Zout: 852mg | Vezels: 5g | Suiker: 5g
Porties: 350 ml
calorieën: 677kcal
Auteur: Maayke