Ga terug
+ servings

Rode kool met appel

Rode kool met appel is het perfecte bijgerecht in de herfst en winter bij bijvoorbeeld gebraden kip of een stoofpot. Deze klassieker is super makkelijk om te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig.
Recept afdrukken
De uitgelichte afbeelding voor rode kool met appel.
Voorbereidingstijd:10 minuten
Bereidingstijd:25 minuten
Totale tijd:35 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode kool
  • 2 appels
  • 2 eetlepels citroensap of azijn
  • 100 ml water
  • 40 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • Peper
  • Zout
  • 1 ui

Instructies

  • Schil de appel, snij hem in blokjes en snipper de ui.
  • Smelt de boter in een pan en bak daarin de ui en de appel tot de ui glazig is.
  • Voeg de kruiden toe en bak deze nog een minuut of twee mee.
  • Doe nu ook de rode kool, het water en de suiker in de pan, breng alles aan de kook en laat het op een laag vuur ongeveer 20 minuten pruttelen.
  • Breng de rode kool op smaak met wat peper en zout.

Notities

Je kunt de kaneel ook een keer vervangen door nootmuskaat of kruidnagel.

Voedingswaarde

Portie: 1g | Calorieën: 163kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwitten: 4g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 0.1g | Meervoudig onverzadigd vet: 0.2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 0.04g | Natrium/Zout: 60mg | Kalium: 650mg | Vezels: 7g | Suiker: 29g | Vitamine A: 2392IU | Vitamine C: 126mg | Calcium: 112mg | Ijzer: 2mg
Porties: 4 personen
calorieën: 163kcal
Auteur: Maayke