Ga terug
+ servings

Romige courgettesoep met kokosmelk

Deze eenvoudige courgettesoep met kokosmelk is een heerlijke zomerse soep en die al binnen 30 minuten op tafel staat.
Recept afdrukken
Courgettesoep recept met kokosmelk en tijm.
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:20 minuten
Totale tijd:5 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 courgettes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 bouillonblokje
  • 600 ml water
  • 120 ml kokosmelk
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel tijm
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel zwarte peper

Instructies

  • Snipper de ui en de knoflook en snij de courgette in kleine blokjes.
  • Verwarm de olie in een grote pan en fruit hierin de ui met de knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
  • Voeg het gemberpoeder, de tijm, peper, zout en de courgette toe en bak dit even mee tot de courgette zachter wordt.
  • Giet het water in de pan en voeg het bouillonblokje toe. Breng het aan de kook en laat de soep zachtjes 10 minuten pruttelen.
  • Zet na 10 minuten het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer.
  • Roer de kokosmelk er doorheen en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

Voedingswaarde

Portie: 1g | Calorieën: 94kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 2g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudig onverzadigd vet: 0.3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvetten: 0.003g | Natrium/Zout: 70mg | Kalium: 374mg | Vezels: 2g | Suiker: 4g | Vitamine A: 207IU | Vitamine C: 21mg | Calcium: 41mg | Ijzer: 2mg
Porties: 4 personen
calorieën: 94kcal
Auteur: Maayke