Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige courgettesoep met kokosmelk
Deze eenvoudige courgettesoep met kokosmelk is een heerlijke zomerse soep en die al binnen 30 minuten op tafel staat.
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd:
5
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
min
Totale tijd:
5
minuten
min
Ingrediënten
1
ui
2
courgettes
3
teentjes knoflook
2
eetlepels
olie
1
bouillonblokje
600
ml
water
120
ml
kokosmelk
1
theelepel
gemberpoeder
1
theelepel
tijm
½
theelepel
zout
¼
theelepel
zwarte peper
Instructies
Snipper de ui en de knoflook en snij de courgette in kleine blokjes.
Verwarm de olie in een grote pan en fruit hierin de ui met de knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg het gemberpoeder, de tijm, peper, zout en de courgette toe en bak dit even mee tot de courgette zachter wordt.
Giet het water in de pan en voeg het bouillonblokje toe. Breng het aan de kook en laat de soep zachtjes 10 minuten pruttelen.
Zet na 10 minuten het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer.
Roer de kokosmelk er doorheen en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
Voedingswaarde
Portie:
1
g
|
Calorieën:
94
kcal
|
Koolhydraten:
8
g
|
Eiwitten:
2
g
|
Vet:
7
g
|
Verzadigd vet:
6
g
|
Meervoudig onverzadigd vet:
0.3
g
|
Enkelvoudig onverzadigd vet:
1
g
|
Transvetten:
0.003
g
|
Natrium/Zout:
70
mg
|
Kalium:
374
mg
|
Vezels:
2
g
|
Suiker:
4
g
|
Vitamine A:
207
IU
|
Vitamine C:
21
mg
|
Calcium:
41
mg
|
Ijzer:
2
mg
Porties:
4
personen
calorieën:
94
kcal
Auteur:
Maayke