Deze eenvoudige courgettesoep met kokosmelk is een heerlijke zomerse soep en die al binnen 30 minuten op tafel staat.

Zeker in de zomer als de zomergroentes op hun best zijn eet ik graag een soep zoals courgettesoep of wortelsoep tijdens de lunch.
Deze vegetarische courgettesoep soep is ook geschikt als avondmaaltijd. Serveer er dan bijvoorbeeld een frisse couscous salade en wat stokbrood bij.
Ingrediënten
Bouillon - om deze courgettesoep vegan te maken gebruik je natuurlijk groentebouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of een bouillonblokje oplossen in het hete water.
Kokosmelk - in plaats van kookroom gebruik ik voor dit recept kokosmelk. Je kunt natuurlijk ook gewoon slagroom of kookroom gebruiken, maar dan veranderd de smaak wel.
Courgette - de ster van deze soep is natuurlijk de courgette. Gebruik mooie, niet te grote courgette voor de beste smaak.
Het is ook leuk om voor deze soep gele courgettes te gebruiken. De soep krijgt dan een vrolijke gele kleur.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Bereidingswijze
Je begint met het in blokjes snijden van de courgette en het snipperen van de ui en de knoflook.
Verhit dan de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de courgette toe en bak deze nog een paar minuten mee.
Voeg de kruiden, het water en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Laat de courgettesoep ongeveer 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot alle groente zacht zijn geworden.
Pureer de soep met een staafmixer en roer de kokosmelk er door. Breng het op smaak met wat peper en zout.
Dit is een wat dikkere soep. Eet je hem liever wat dunner, voeg dan wat extra water of kokosmelk toe.
Benodigdheden
- Snijplank met een scherp mesje om de groentes te snijden.
- Een maatbeker en soepkommen.
- Om de soep in te koken heb je een grote (soep)pan nodig.
- Een staafmixer om de soep te pureren.
Bewaar tips
In de koelkast blijft zelfgemaakte courgette soep ongeveer 2-3 dagen goed. Wil je het langer bewaren dan kun je de soep beter invriezen.
Om de soep in te vriezen verdeel je de soep in porties over diepvrieszakjes of bakjes. Op deze manier kun je de soep minstens 3 maanden bewaren.
Warm de soep voor het serveren op door het langzaam te verwarmen in een steelpan of in de magnetron. Je hoeft de soep niet per se eerst te ontdooien.
Het is wel belangrijk om de courgettesoep tijdens het opwarmen af en toe door te roeren.
Recept

Romige courgettesoep met kokosmelk
Deze eenvoudige courgettesoep met kokosmelk is een heerlijke zomerse soep en die al binnen 30 minuten op tafel staat.
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 courgettes
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 bouillonblokje
- 600 ml water
- 120 ml kokosmelk
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel tijm
- ½ theelepel zout
- ¼ theelepel zwarte peper
Bereidingswijze
- Snipper de ui en de knoflook en snij de courgette in kleine blokjes.
- Verwarm de olie in een grote pan en fruit hierin de ui met de knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg het gemberpoeder, de tijm, peper, zout en de courgette toe en bak dit even mee tot de courgette zachter wordt.
- Giet het water in de pan en voeg het bouillonblokje toe. Breng het aan de kook en laat de soep zachtjes 10 minuten pruttelen.
- Zet na 10 minuten het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer.
- Roer de kokosmelk er doorheen en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 4 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 15Totale hoeveelheid vet: 0gVerzadigd vet: 0gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 0gCholesterol: 0mgNatrium: 9mgKoolhydraten: 3gVezels: 1gSuiker: 2gEitwit: 1g
Laat een reactie achter!