Ga terug
+ servings

Sate ajam (kipsate)

Saté ajam of kipsaté maken voor de BBQ of grill is snel gedaan en super lekker. Serveer het met zelfgemaakte satésaus, gegrilde courgette en stokbrood voor een zomerse maaltijd.
Recept afdrukken
Sate ajam van dichtbij op een wit bord
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:8 minuten
Extra tijd:1 uur
Totale tijd:1 uur 13 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels ketjap
  • 1 ui
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel komijn
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel laos
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  • Pers de knoflook uit, snipper de ui fijn en rasp de gember. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een ruime kom.
  • Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm en doe ze in de kom bij de marinade. Laat de kip minimaal 1 uur marineren. Leg ondertussen de satéstokjes in een schaal met water.
  • Haal de kipblokjes uit de marinade en prik ze op de satéstokjes. Als je dit vooraf doet, kun je ze het beste op een bord leggen en afdekken met vershoudfolie.
  • Verhit de BBQ of grillpan en bak de kipsaté een paar minuten aan elke kant tot de kip gaar is.

Voedingswaarde

Calorieën: 165kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwitten: 27g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvetten: 0.01g | Cholesterol: 80mg | Natrium/Zout: 271mg | Kalium: 516mg | Vezels: 1g | Suiker: 2g | Vitamine A: 40IU | Vitamine C: 4mg | Calcium: 18mg | Ijzer: 1mg
Porties: 4 porties
calorieën: 165kcal
Auteur: Maayke