Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sperziebonen met spekjes en ui
Sperziebonen met spekjes en ui is een makkelijk en snel bijgerecht. Je maakt dit recept in minder dan twintig minuten en met maar vier simpele ingrediënten.
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd:
5
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Totale tijd:
15
minuten
min
Ingrediënten
600
gram
sperziebonen
60
gram
magere spekblokjes
1
ui
2
eetlepels
olie
¼
theelepel
zout
¼
theelepel
zwarte peper
Instructies
Maak de sperziebonen schoon en doe ze samen met ruim water in een pan.
Breng het water aan de kook en kook de boontjes in 10 minuten beetgaar.
Giet de sperziebonen af en snipper de ui fijn.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak op middelhoog vuur de ui met de spekblokjes tot de ui zacht en glazig is.
Voeg de sperziebonen toe en roer alles goed door elkaar.
Verwarm het geheel nog ongeveer drie minuten en breng op smaak met wat peper en zout.
Voedingswaarde
Calorieën:
106
kcal
|
Koolhydraten:
17
g
|
Eiwitten:
8
g
|
Vet:
2
g
|
Verzadigd vet:
1
g
|
Meervoudig onverzadigd vet:
0.4
g
|
Enkelvoudig onverzadigd vet:
0.4
g
|
Transvetten:
0.003
g
|
Natrium/Zout:
446
mg
|
Kalium:
477
mg
|
Vezels:
6
g
|
Suiker:
8
g
|
Vitamine A:
1381
IU
|
Vitamine C:
27
mg
|
Calcium:
83
mg
|
Ijzer:
2
mg
Porties:
3
porties
calorieën:
106
kcal
Auteur:
Maayke