Ga terug
+ servings

Spinazie pesto

Spinazie pesto is een heerlijke, gezonde pesto voor pasta, op stokbrood of bij vlees. Deze makkelijke pesto is snel klaar en zit door de spinazie ook nog eens vol vitamine!
Recept afdrukken
Spinazie pesto op een grijze achtergrond.
Voorbereidingstijd:5 minuten
Totale tijd:5 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram spinazie
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 80 ml olijfolie
  • Peper
  • ½ theelepel zout
  • 3 eetlepels vers citroensap
  • 40 gram pijnboompitten

Instructies

  • Doe de gewassen spinazie samen met de ontvelde knoflook, het citroensap, de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, zout en de peper in de keukenmachine en mix Alle ingrediënten door elkaar tot je een bijna glad geheel hebt.
  • Giet langzaam de olijfolie er bij en blijf mixen tot ingrediënten goed gemengd is.
  • Breng de pesto op smaak met wat zout en peper en voeg eventueel nog wat citroensap toe.

Voedingswaarde

Calorieën: 952kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 9g | Vet: 102g | Verzadigd vet: 13g | Meervoudig onverzadigd vet: 22g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 61g | Cholesterol: 2mg | Natrium/Zout: 323mg | Kalium: 807mg | Vezels: 4g | Suiker: 2g | Vitamine A: 9412IU | Vitamine C: 30mg | Calcium: 144mg | Ijzer: 5mg
Porties: 1 schaal
calorieën: 952kcal
Auteur: Maayke