Turks brood is een makkelijk plat brood gemaakt met bloem en olijfolie. Serveer met een lekkere dip of beleg het met je favoriete smeersels voor een makkelijke lunch.
Doe alle droge ingrediënten in een grote mengkom en roer ze even door elkaar.
Voeg de olie en het water toe en meng het even tot je een grof deeg hebt.
Keer je mengkom om op een met bloem bestoven werkplek en kneed het in ongeveer 10 minuten tot een zacht en soepel deeg. Dit kun je in een keukenmachine met deeghaken doen, maar het gaat met de hand ook heel goed.
Leg het deeg in een ingevette mengkom en laat het onder een vochtige theedoek ongeveer een uur rijzen of tot het in volume verdubbeld is.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kneed het deeg nog even door en verdeel het in twee stukken.
Vorm er twee ovale broden van ongeveer 2 cm dik van.
Smeer ze in met een beetje melk en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Omdat iedere oven anders is is het verstandig om na 15 minuten even te kijken of je broden al gaar zijn.
Notities
De voedingswaardes zijn natuurlijk per brood.
Hoe bewaar je Turks brood?
In de vriezer blijft Turks brood zes maanden goed. Goed verpakt kun je het ongeveer twee tot drie dagen op kamertemperatuur bewaren.