Ga terug
+ servings

Vanillesaus

Vanillesaus is een makkelijke saus voor bij apfelstrudel, taart en ijs. Je maakt deze romige saus in minder dan tien minuten!
Recept afdrukken
Warme vanillesaus dat van een lepel afloopt in een schaaltje
Bereidingstijd:10 minuten
Totale tijd:10 minuten

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 3 eidooiers
  • 40 gram suiker
  • ½ vanillestokje
  • Een snufje zout

Instructies

  • Doe de slagroom samen met het halve vanillestokje in een steelpan en breng het langzaam aan de kook.
  • Roer ondertussen de eidooiers samen met de suiker en de zout los.
  • Giet al roerend beetje bij beetje de hete slagroom er bij en giet zodra alles is gemengd het geheel terug in de pan.
  • Zet het vuur laag en verwarm het vanillemengsel tot de saus de gewenste dikte heeft. LET OP! Laat de vanillesaus niet koken, want dan loop je het risico dat de eieren gaan stollen.

Voedingswaarde

Calorieën: 107kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwitten: 4g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 0.5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Cholesterol: 108mg | Natrium/Zout: 37mg | Kalium: 139mg | Suiker: 11g | Vitamine A: 269IU | Calcium: 117mg | Ijzer: 0.2mg
Porties: 6 porties
calorieën: 107kcal
Auteur: Maayke