Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zelf advocaat maken
Zelf advocaat maken is makkelijker dan je denkt. Deze gele drank maak je in een half uurtje met eidooiers, jenever, vanille en suiker.
Recept afdrukken
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Totale tijd:
15
minuten
min
Ingrediënten
10
eidooiers
200
ml
jenever
180
gram
suiker
1
vanillestokje
Instructies
Zet alvast een ruime bak met koud water klaar hierin laten we straks de advocaat afkoelen. Je kan er eventueel ook wat ijsklontjes in doen.
Meng in een ruime hittebestendige kom de eidooiers, de suiker, de merg van het vanillestokje en de jenever goed door elkaar.
Breng in een pan een laagje water aan de kook en zet hier de kom op. Zorg er voor dat het water de kom niet kan raken!
Verhit de eieren al roerend tot een temperatuur van 62-64°C.
Zodra de gewenste temperatuur is bereikt haal je de kom van de pan en zet je hem in een bak met koud water. Dit voorkomt dat de advocaat verder gaart!
Blijf de eieren nog een paar minuten roeren tot deze genoeg is afgekoeld en giet het door een zeef in een schone fles.
Voedingswaarde
Calorieën:
171
kcal
|
Koolhydraten:
18.6
g
|
Eiwitten:
2.7
g
|
Vet:
4.5
g
|
Verzadigd vet:
1.6
g
|
Cholesterol:
210
mg
|
Natrium/Zout:
9
mg
|
Vezels:
2.7
g
|
Suiker:
18.1
g
Porties:
1
fles
calorieën:
171
kcal
Auteur:
Maayke