Ga terug
+ servings

Zelf advocaat maken

Zelf advocaat maken is makkelijker dan je denkt. Deze gele drank maak je in een half uurtje met eidooiers, jenever, vanille en suiker.
Recept afdrukken
advokaat in twee glazen met slagroom
Bereidingstijd:15 minuten
Totale tijd:15 minuten

Ingrediënten

  • 10 eidooiers
  • 200 ml jenever
  • 180 gram suiker
  • 1 vanillestokje

Instructies

  • Zet alvast een ruime bak met koud water klaar hierin laten we straks de advocaat afkoelen. Je kan er eventueel ook wat ijsklontjes in doen.
  • Meng in een ruime hittebestendige kom de eidooiers, de suiker, de merg van het vanillestokje en de jenever goed door elkaar.
  • Breng in een pan een laagje water aan de kook en zet hier de kom op. Zorg er voor dat het water de kom niet kan raken!
  • Verhit de eieren al roerend tot een temperatuur van 62-64°C.
  • Zodra de gewenste temperatuur is bereikt haal je de kom van de pan en zet je hem in een bak met koud water. Dit voorkomt dat de advocaat verder gaart!
  • Blijf de eieren nog een paar minuten roeren tot deze genoeg is afgekoeld en giet het door een zeef in een schone fles.

Voedingswaarde

Calorieën: 171kcal | Koolhydraten: 18.6g | Eiwitten: 2.7g | Vet: 4.5g | Verzadigd vet: 1.6g | Cholesterol: 210mg | Natrium/Zout: 9mg | Vezels: 2.7g | Suiker: 18.1g
Porties: 1 fles
calorieën: 171kcal
Auteur: Maayke