Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zelf hüttenkäse maken van melk
Hüttenkäse of cottage cheese is een zachte kaas gemaakt van volle melk. Deze kaas wordt vaak gebruikt in lasagne of op zelfgemaakte pizza's.
Recept afdrukken
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Extra tijd:
30
minuten
min
Totale tijd:
45
minuten
min
Ingrediënten
1
liter
melk
het liefst volle melk, maar halfvol kan ook
3
eetlepels
vers citroensap of azijn
1
theelepel
zout
Instructies
Doe de melk in een ruime pan en breng het al roerend aan de kook.
Pers ondertussen de citroen uit en giet het sap door een zeefje om al het vruchtvlees en pitjes te verwijderen.
Zodra de melk kookt voeg je het citroensap toe en roer je het goed door.
Laat de melk nog een minuut zachtjes koken en zet dan het vuur uit.
Laat het mengsel 20-30 minuten staan.
Leg een stuk kaasdoek of een schone theedoek in een zeef en giet hier de melk in.
Laat de hüttenkäse 20 minuten uitlekken en schep het daarna in een bakje.
Notities
Let op. De voedingswaardes zijn voor het hele schaaltje.
Voedingswaarde
Portie:
1
schaaltje
|
Calorieën:
619
kcal
|
Koolhydraten:
48
g
|
Eiwitten:
34
g
|
Vet:
33
g
|
Verzadigd vet:
19
g
|
Meervoudig onverzadigd vet:
1
g
|
Enkelvoudig onverzadigd vet:
7
g
|
Cholesterol:
124
mg
|
Natrium/Zout:
780
mg
|
Kalium:
1547
mg
|
Suiker:
50
g
|
Vitamine A:
1671
IU
|
Calcium:
1269
mg
Porties:
1
schaaltje
calorieën:
619
kcal
Auteur:
Maayke