Ga terug
+ servings

Zelf hüttenkäse maken van melk

Hüttenkäse of cottage cheese is een zachte kaas gemaakt van volle melk. Deze kaas wordt vaak gebruikt in lasagne of op zelfgemaakte pizza's.
Recept afdrukken
Zelfgemaakte hüttenkäse in een zwart schaaltje.
Bereidingstijd:15 minuten
Extra tijd:30 minuten
Totale tijd:45 minuten

Ingrediënten

  • 1 liter melk het liefst volle melk, maar halfvol kan ook
  • 3 eetlepels vers citroensap of azijn
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Doe de melk in een ruime pan en breng het al roerend aan de kook.
  • Pers ondertussen de citroen uit en giet het sap door een zeefje om al het vruchtvlees en pitjes te verwijderen.
  • Zodra de melk kookt voeg je het citroensap toe en roer je het goed door.
  • Laat de melk nog een minuut zachtjes koken en zet dan het vuur uit.
  • Laat het mengsel 20-30 minuten staan.
  • Leg een stuk kaasdoek of een schone theedoek in een zeef en giet hier de melk in.
  • Laat de hüttenkäse 20 minuten uitlekken en schep het daarna in een bakje.

Notities

Let op. De voedingswaardes zijn voor het hele schaaltje.

Voedingswaarde

Portie: 1schaaltje | Calorieën: 619kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwitten: 34g | Vet: 33g | Verzadigd vet: 19g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g | Cholesterol: 124mg | Natrium/Zout: 780mg | Kalium: 1547mg | Suiker: 50g | Vitamine A: 1671IU | Calcium: 1269mg
Porties: 1 schaaltje
calorieën: 619kcal
Auteur: Maayke