De French 75 is een klassieke champagne cocktail. Je maakt hem met gin, citroensap, suikersiroop en natuurlijk champagne wat deze cocktail perfect maakt voor oud en nieuw.

Deze frisse champagne cocktail is het aller lekkerst als je hem maakt met vers geperst citroensap. Haal dit wel even door een zeefje om het vruchtvlees en eventuele pitjes te verwijderen.
Omdat je deze cocktail met champagne maakt, is hij perfect om te drinken tijdens de jaarwisseling. Natuurlijk serveer je hem dan met zelfgemaakte oliebollen en appelbeignets.
Deze vintage cocktail gaat al een tijdje mee. De French 75 is namelijk tijdens de eerste wereld oorlog in 1915 door Harry MacElhone bedacht in een cocktailbar in Parijs.
Het eerste recept voor deze cocktail werd geprint in een receptenboek uit 1927 en is nog steeds een van de populairste champagne cocktails.
Ingrediënten
Champagne - gebruik voor een French 75 niet een te zoete champagne. Je kunt deze natuurlijk ook vervangen door een andere mousserende wijn zoals prosector of cava.
Wist je dat veel klassieke cocktails zoals een mimosa worden gemaakt met champagne.
Gin - je kunt de gin ook vervangen door jenever.
Suikersiroop - dit is een belangrijk ingrediënt in veel cocktails. Je kunt de suikersiroop kant-en-klaar kopen, maar het is ook heel eenvoudig om de suikersiroop zelf te maken.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Wat heb je nog meer nodig
- Leuke cocktail (vintage) glazen bijvoorbeeld een coupe of een champagneglas. In kringloop winkels en antiekwinkels vind je vaak erg leuke glazen!
- Cocktailshaker.
- Een citruspers en een zeefje om eventuele pitjes of stukjes ijs of je cocktail te halen.
French 75 bewaren
Een French 75 cocktail drink je natuurlijk meteen. De suikersiroop kun je wel goed van tevoren maken!


French 75 cocktail
De French 75 is een klassieke champagne cocktail. Je maakt hem met gin, citroensap, suikersiroop en natuurlijk champagne wat deze cocktail perfect maakt voor oud en nieuw.
Ingrediënten
- champagne
- 30 ml gin
- 10 ml vers citroensap
- 10 ml suikersiroop
Bereidingswijze
- Giet de gin, het citroensap en de eenvoudige siroop in een cocktailshaker.
- Voeg wat ijs toe en shake tot het koud is.
- Zeef in een champagneglas en vul aan met champagne.
- Voeg een twist van citroen toe.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 1 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 172Totale hoeveelheid vet: 0gVerzadigd vet: 0gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 0gCholesterol: 0mgNatrium: 8mgKoolhydraten: 4gVezels: 0gSuiker: 1gEitwit: 0g
Laat een reactie achter!