Deze no-bake lemon meringue taartjes zijn geweldig voor de zomer. Door de koekjes bodem, een verfrissende citroenvulling en Italiaanse meringue deze taartjes perfect voor elke gelegenheid.
No bake recepten zijn een van de meest populaire soort recepten op mijn website. Dat was te verwachten natuurlijk want wie is er nu niet gek op makkelijke desserts! Nu dat de lente eindelijk echt begonnen is dacht ik dat een no bake lemon meringue pie wel op zijn plek was!

Ingredienten die je nodig hebt
- Citroenen
- Melk
- Slagroom
- Boter
- Suiker
- Zout
- Bloem
- Eieren
- Koekjes
- Vanille extract
Jazeker! Eigenlijk kan je van elk koekje wel een bodem maken, ik vind digestives alleen het aller lekkerst. Je zou ook een kant en klare bodem uit de supermarkt kunnen gebruiken als je het jezelf echt makkelijk wilt maken.
Ja hoor. Je kan de boter, de melk en de slagroom vervangen door een lactose vrije variant. Je zou de melk en slagroom ook kunnen vervangen door kokosmelk.
Om een taart van 20 cm te maken verdubbel je de ingredienten!
Nog meer no-bake taarten

No-bake lemon meringue taartjes
Super makkelijke, zomerse lemon meringue taartjes
Ingredients
Voor de koekjes bodem
- 7 digestive koekjes
- 50 gram boter
Voor de citroen vulling
- 80 ml citroensap, gebruik wel verse citroenen en geen citroensap uit een flesje
- 1 eetl citroenrasp
- 140 g suiker
- 3 eidooiers, bewaar 1 eiwit voor de meringue!
- Een snufje zout
- 1 1/2 tl maizena of bloem
- 50 g boter
- 60 ml volle melk
Voor de meringue
- 60 g suiker
- 1 eiwit
- Een snufje zout
- 1 tl vanille extract
- 20 ml water
Instructions
Voor de koekjesbodem
- Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een ziplock zakje en druk ze fijn met een deegroller.
- Smelt de boter en voeg de koekkruimels toe. Meng dit goed door elkaar
- Doe het koekjes boter mengsel in een taartvorm en druk het goed aan. Laat de bodem in de koelkast afkoelen.
Voor de citroen vulling
- Roer de citroensap, citroenrasp, suiker, eidooiers, zout, bloem en de melk door elkaar in een steelpan met een dikke bodem of verwarm het au-bain-marie.
- Blijf roeren terwijl je het mengsel op een LAAG vuur verwarmt tot het dik word.
- Haal de pan van het vuur, voeg de boter toe en blijf roeren tot de boter helemaal is opgenomen.
- Giet de citroenvulling in de taartvorm en laat het helemaal afkoelen.
Voor de merengue
- Breng het water met de suiker aan de kook en laat het op een zacht vuur koken tot het 105 °C is. Zodra de siroop de 105 °C heeft bereikt begin je met het opkloppen van het eiwit.
- Doe het eiwit samen met een beetje zout in een kom en mix tot de suiker 116 °C is.
- Blijf mixen en giet LANGZAAM de hete suiker siroop bij het eiwit.
- Blijf mixen tot de meringue helemaal is afgekoeld en je een zachte glanzende meringue hebt.
- Verdeel het over de citroenvulling en kleur de meringue met een brander.
Notes
Om een taart van 20 cm te maken heb je een dubbele hoeveelheid van dit recept nodig.
Als je geen taartvorm met een losse bodem hebt is het een goed idee om de vorm te bedekken met wat vershoudfolie, zo kan je de taart er later makkelijk uithalen.
Als je toch liever geen eiwit gebruikt kan je deze taart ook decoreren met slagroom!
Heb je iets gemaakt van mijn blog? Ik vind het leuk om jullie creaties te zien! Deel ze op Instagram #nutmegandvinegar en tag me @nutmegvinegar