Koude pastasalade met kip en pesto

Deze koude pastasalade met kip, pesto en zongedroogde tomaatjes is een zomerse, simpele salade die snel klaar is en perfect is voor een BBQ!

pasta salade met kip en pesto op een wit bord

Ik maak zeker in de zomer graag koude salades zoals deze pasta salade of een waldorfsalade. Omdat je ze koud serveert, kun je ze heel goed van tevoren maken.

Omdat je deze salade van tevoren kan maken is hij perfect om mee te nemen voor tijdens een picknick of een BBQ!

Zelf vind ik pasta salade met kip en pesto het lekkerst. Meestal maar ik die met gewone basilicum pesto, maar ik vind het ook erg lekker om die te vervangen door spinazie pesto.

Dat kun je kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar je kunt het ook heel makkelijk zelf maken.

Ingrediënten

Pasta - ik gebruik het liefst fusilli of penne als ik een pastasalade maak.

Mozzarella - door het kleine formaat van de mozzarella balletjes zijn ze perfect voor een makkelijke salade.

Je kunt ook een grote bol in kleine stukjes snijden.

Rucola - deze sla soort heeft een iets scherpere smaak dan gewone sla.

Zongedroogde tomaatjes - voor dit recept gebruik ik zongedroogde tomaten op olie. Je kunt ze ook vervangen door gehalveerde cherry tomaatjes.

In de supermarkt kun je tegenwoordig ook zongedroogde tomaatjes kopen die al zijn gesneden. Zo zet je deze pastasalade nog sneller op tafel!

pastasalade van dichtbij met kip en pesto

Hoe maak je deze koude pastasalade met kip?

Kook de pasta beetgaar (al dente) in een pan met ruim kokend water. Giet de pasta af en laat het helemaal afkoelen. Het is belangrijk dat de pasta helemaal koud geworden is voor je verder gaat.

Snij de kip in kleine blokjes en bestrooi de blokjes met wat zout, peper en oregano.

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kip in een paar minuten gaar. Laat de kip net als de pasta helemaal afkoelen.

Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en giet de mozzarella balletjes af.

Doe de koude pasta in een grote schaal en doe hier de afgekoelde kip blokjes, de rucola, tomaatjes en mozzarella balletjes, olijfolie en pesto bij.

Roer alles goed door elkaar en breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout.

Tip: je kunt in de supermarkt ook julienne gesneden zongedroogde tomaatjes kopen! Dit maakt de salade extra snel en makkelijk om te maken!

Benodigdheden

Om deze makkelijke pastasalade te maken heb je een koekenpan, een ruime kookpan en een grote (pasta)schaal nodig om de pasta salade in te serveren.

Bewaar tips

Deze pasta salade blijft ongeveer 2-3 dagen goed als je hem afgedekt in de koelkast bewaart.

Mocht je salade een beetje droog zijn geworden in de koelkast kun je er een beetje pesto met wat olijfolie door roeren.

Meer makkelijke salades

Recept

Koude pastasalade met kip en pesto – makkelijk pastasalade recept

Deze koude pastasalade met fusilli, gegrilde kip, pesto, mozzarella en zongedroogde tomaten is perfect voor lunch, lichte avondmaaltijd of de BBQ. Supersnel klaar en geliefd bij het hele gezin.
Recept afdrukken
Koude salade met pasta, kip, pesto en zongedroogde tomaatjes.
Voorbereidingstijd:10 minuten
Bereidingstijd:10 minuten
Totale tijd:20 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram pasta
  • 200 gram kipfilet
  • 150 gram mozzarella 1 bol of 1 zakje mini balletjes
  • 150 gram zongedroogde tomaten op olie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 85 gram rucola

Instructies

  • Kook de pasta beetgaar (al dente) in een pan met ruim kokend water.
  • Giet de pasta af en laat het helemaal afkoelen. Het is belangrijk dat de pasta helemaal koud geworden is voor je verder gaat.
  • Snij de kip in kleine blokjes en bestrooi de blokjes met wat zout, peper en oregano.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kip in een paar minuten gaar. Laat de kip net als de pasta helemaal afkoelen.
  • Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en giet de mozzarella balletjes af.
  • Doe de koude pasta in een grote schaal en doe hier de afgekoelde kip blokjes, de rucola, tomaatjes en mozzarella balletjes, olijfolie en pesto bij.
  • Roer alles goed door elkaar en breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout.

Notities

  • Deze koude pastasalade met kip en pesto is ook lekker met penne of farfalle.
  • Perfect voor zomerse BBQ’s, als makkelijke lunch of lichte avondmaaltijd.
  • Glutenvrij? Gebruik glutenvrije fusilli voor deze pastasalade.

Voedingswaarde

Portie: 1g | Calorieën: 224kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwitten: 14g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g | Transvetten: 0.003g | Cholesterol: 31mg | Natrium/Zout: 205mg | Kalium: 495mg | Vezels: 2g | Suiker: 1g | Vitamine A: 638IU | Vitamine C: 21mg | Calcium: 128mg | Ijzer: 1mg
Porties: 8 porties
calorieën: 224kcal
Auteur: Maayke

Deze recepten vind je denk ik ook leuk!

4.79 from 47 votes (47 ratings without comment)

Laat een reactie achter!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept