Chocolade botercrème is een heerlijke vulling voor taarten en cupcakes. Je maakt deze crème met boter, poedersuiker en cacaopoeder.

Met dit recept maak je genoeg om ongeveer 1 taart af te smeren of om 12 cupcakes te voorzien van een toef chocolade botercrème.
Ingrediënten
Boter - voor dit recept heb je ongezouten roomboter nodig. Heb je alleen boter met zout?? Laat dan het zout uit het recept weg.
Wist je dat je binnen 10 minuten ook zelf boter kunt maken van slagroom??
Iedereen die liever geen zuivel eet kan natuurlijk margarine of plantaardige boter gebruiken. Hou er wel rekening mee dat de smaak dan wel anders is.
Cacaopoeder - in plaats van gesmolten chocolade gebruik je voor deze chocolade botercrème cacaopoeder. Dit zorgt voor een intense chocolade smaak en is makkelijker te verwerken.
Vind je de smaak niet sterk genoeg?? Voeg dan nog wat extra cacaopoeder toe.
Zout - het klinkt misschien een beetje gek om zout toe te voegen aan een zoet recept, maar geloof mij het wordt er echt lekkerder van! Zout is namelijk een smaak versterker.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Hoe maak je chocolade botercrème
Net als gewone botercrème begin je dit recept met het romig kloppen van de boter. Daarna voeg je het cacaopoeder en de poedersuiker toe.
Meng eerst wat minder snel om te voorkomen dat je hele keuken onder de cacao en poedersuiker zit!!
Als je wilt, kun je er ook nog andere smaken aan toevoegen zoals oploskoffie om de chocoladesmaak te versterken of een beetje vanillesuiker.
Hou er wel rekening mee dat je de chocolade botercrème op tijd uit de koelkast haalt. De boter wordt hard in de koelkast en dan kun je het niet verwerken.
Benodigdheden
- Een ruime mengkom.
- Om alles af te wegen heb je een keukenweegschaal nodig.
- Een handmixer.
Bewaar tips
Chocolade botercrème kun je in de koelkast ongeveer twee weken bewaren. Roer voor gebruik de crème even goed door.
Je kunt de crème ook invriezen. In een diepvrieszakje of bakje kun je het ongeveer drie maanden bewaren.
Haal het wel op tijd uit de koelkast of vriezer om het weer zacht te laten worden voor je het wilt gebruiken!
Meer recepten zoals deze
Recept
Chocolade botercreme
Chocolade botercrème is een heerlijke vulling voor taarten en cupcakes. Je maakt deze crème met boter, poedersuiker en cacaopoeder.
Ingrediënten
- 250 gram boter
- 400 gram poedersuiker
- 4 eetlepels cacaopoeder
- ¼ theelepel zout
- 1 eetlepel melk *optioneel
Bereidingswijze
- Doe de zachte boter in een mengkom en mix het met een handmixer tot het wit en romig is geworden. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.
- Voeg de poedersuiker, cacaopoeder en het zout toe en klop dit er voorzichtig door tot alles goed gemend is. Als je chocolade botercrème te dik is geworden kun je een klein beetje melk toevoegen.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 3340Totale hoeveelheid vet: 205gVerzadigd vet: 130gCholesterol: 538mgNatrium: 1444mgKoolhydraten: 412gVezels: 7gSuiker: 400gEitwit: 6g
Laat een reactie achter!