Zelfgemaakte kaneel slagroom is makkelijk te maken, en je hebt maar drie ingrediënten nodig. Deze slagroom is perfect voor al je favoriete desserts.

Wat is er zo geweldig aan kaneel slagroom?
Het is gemakkelijk te maken. Doe alle ingrediënten in een grote mengkom, en de mixer doet al het werk voor je!
Perfect voor uw favoriete herfst desserts. De kaneel maakt deze crème absoluut perfect om te serveren bij zelfgemaakte appeltaart of pompoentaart!
Je hebt maar drie ingrediënten nodig. Iedereen houdt van eenvoudige recepten, en deze kaneel slagroom is gemaakt met slechts drie ingrediënten!
Ingredienten
Slagroom - voor het beste resultaat is het belangrijk zware room met een zo hoog mogelijk vetpercentage te gebruiken.
Ik raad aan een room te gebruiken met minstens 35% vet.
Overigens werkt dit recept ook met plantaardige slagroom!
Kaneel - de subtiele kaneelsmaak geeft deze slagroom een geweldige herfstsmaak. Je kunt de kaneel ook vervangen door pompoenkruiden of speculaaskruiden.
Donkere basterdsuiker - voor een diepere smaak gebruik ik altijd basterdsuiker. Daar zit al een karamelsmaak aan, die perfect samengaat met de warme smaak van de kaneel.
Heb je geen basterdsuiker? gebruik dan in plaats daarvan poedersuiker of kaneelsuiker!
Wat kun je er mee doen
- Gebruik het als vulling voor oliebollen
- Deze slagroom is perfect voor het decoreren van taarten en cupcakes
- Heerlijk bij romige appeltaartvulling
- Door de kaneel is de room ook heerlijk op versgebakken appeltaart!
- Schep wat op gekarameliseerde appels
- Het is ook erg lekker bij Belgische wafels!
- Niet echt een gezonde combinatie maar de room past ook goed bij havermout pannenkoeken zonder banaan en appel kaneel pannenkoeken
Tips voor het beste resultaat
Meng niet te lang! Als je de room te lang blijft kloppen, krijg je boter!
Koude ingrediënten! Zorg ervoor dat de slagroom koud is voordat je begint. Dit zal het opkloppen van de room vergemakkelijken.
Proef. Het is belangrijk om even te proeven of de slagroom zoet genoeg is. Als je van zoetere slagroom houdt, voeg dan een beetje extra suiker toe tijdens het mixen.
Benodigdheden
Om deze kaneel slagroom te maken heb je een grote mengkom met garde, een weegschaal en een maatbeker nodig.
Bewaar tips
Helaas kun je verse slagroom niet lang bewaren. Het beste is om het binnen een paar uur te gebruiken.
Wat wel belangrijk is, is dat je het in de koelkast bewaart.
Als je kaneel slagroom hebt gebruikt om een taart te versieren, kun je die het beste in de koelkast bewaren tot je klaar bent om hem te serveren.
Meer makkelijke basis recepten

Kaneel slagroom
Zelfgemaakte kaneel slagroom is makkelijk te maken, en je hebt maar drie ingrediënten nodig. Deze slagroom is perfect voor al je favoriete desserts.
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 theelepels kaneel
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten in een mengkom.
- Klopt met een handmixer, keukenmachine of garde de slagroom stijf en voeg eventueel nog wat kaneel toe.
Laat een reactie achter!