Rode koolsalade

Deze rode koolsalade is een frisse salade perfect voor de zomer. De dressing maak je op basis van yoghurt en honing.

rode koolsalade op een bord met een schaaltje dressing

Net als Amerikaanse coleslaw maak je deze salade op basis van kool.

De dressing is op basis van olijfolie en honing wat de salade een heerlijke frisse smaak geeft.

Ingrediënten

Rode kool - ik gebruik het liefst verse rode kool voor dit recept.

Je kunt dan namelijk zelf bepalen hoe dik Je de kool reepjes maakt en de kool is dan nog lekker knapperig.

Als je het jezelf echt makkelijk wilt maken kun je ook een zakje voorgesneden rode kool nemen.

Appel - de salade wordt het lekkerst als je een fris zoete appel zoals een elstar of een granny Smith neemt.

Om te voorkomen dat je appel bruin wordt kun je er het beste zo snel mogelijk een beetje citroensap over gieten.

Citroensap - citroensap zorgt niet alleen voor extra smaak maar het zorgt er ook voor dat de kool en de appel niet verkleuren.

Ik raad wel aan om vers citroensap te gebruiken. Het resultaat wordt echt een stuk beter dan met sap uit een flesje.

Hüttenkäse - hüttenkäse is een milde verse kaas.

Je kunt deze kant en kaar kopen, maar zelf hüttenkäse maken is ook erg makkelijk en snel gedaan.

Benodigdheden

Voor het maken van deze rode koolsalade heb je een grote mengkom, een schaaltje, een weegschaal haal en een citruspers nodig.

Als je van plan bent om de salade mee te nemen naar je werk of school is het handig om een goed afsluitbaar bakje te hebben.

Zelf vind ik deze yoghurtbekers ideaal! Hier zit ook een extra bakje in deksel zodat je de dressing apart mee kunt nemen.

een close up van rodekoolsalade

Bewaar tips

Deze rode koolsalade kun je ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren.

Omdat de appel snel verkleurd en de paarse kleur van de kool opneemt raad ik aan om die pas op het laatste moment toe te voegen.

Meer makkelijke salade recepten

Recept

Rode koolsalade

Deze rode koolsalade is een frisse salade perfect voor de zomer. De dressing maak je op basis van yoghurt en honing.
Recept afdrukken
Een overhead shot van een salade met rode kool.
Voorbereidingstijd:10 minuten
Totale tijd:10 minuten

Ingrediënten

  • ½ rode kool
  • 1 appel
  • ½ rode ui
  • 150 gram hüttenkäse

Voor de dressing

  • 5 eetlepels olijfolie
  • Het sap van ½ citroen
  • 1 eetlepels honing
  • 1 tl mosterd
  • ½ eetlepel verse rozemarijn
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Snij de kool, de ui en de appel in dunne plakjes.
  • Meng in een schaaltje de ingrediënten voor de dressing goed elkaar.
  • Doe de groente en de dressing in een mengkom en schep het om tot overal een laagje van de dressing zit.
  • Verdeel de rode koolsalade over de borden en serveer meteen.

Voedingswaarde

Portie: 1g | Calorieën: 174kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwitten: 12g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudig onverzadigd vet: 4g | Cholesterol: 16mg | Natrium/Zout: 188mg | Suiker: 16g
Porties: 2 -3 porties
calorieën: 174kcal
Auteur: Maayke

Deze recepten vind je denk ik ook leuk!

5 from 10 votes (10 ratings without comment)

Laat een reactie achter!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept