Bruschetta kruiden

Deze bruschetta kruiden mix is de ideale mix om je bruschetta's nog lekkerder te maken. Meng ze met wat olie en meng ze door je tomatenblokjes.

Bruschetta kruiden van dichtbij

Ik zie regelmatig kant-en-klare potjes voor bruschetta kruidenmix in de winkel. Erg lekker, maar zelf kruidenmengsels maken is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk goedkoper, zeker als je de losse kruiden op de markt koopt.

Met dit recept maak je genoeg kruidenmix om ongeveer 3 keer bruschetta's te maken. Heb je meer of minder nodig?? Je kunt dit recept makkelijk aanpassen aan de hoeveelheid die je nodig hebt.

Hoe maak je bruschetta kruiden

Er zijn maar weinig recepten zo makkelijk als recepten voor kruidenmixen. Alles wat je hoeft te doen is jet afmeten van de kruiden en specerijen en ze goed te mengen.

Voor deze mix heb ik gekozen om gedroogde kruiden te gebruiken. Zo kun je ze maanden bewaren en genieten van heerlijke zelfgemaakte bruschetta's.

Wil je weten hoe je de lekkerste bruschetta maakt? Kijk dan eens bij mijn bruschetta basisrecept met tomaat.

Hoe gebruik je bruschetta kruidenmix

Meng 1 eetlepel kruidenmix met 3 eetlepels olijfolie. Schep het mengsel door de tomatenblokjes en beleg er de bruschetta's mee.

Natuurlijk is dit niet de enige manier waarop je deze kruidenmix kunt gebruiken. Het is erg lekker om het op brood te smeren en daarna even onder de grill te leggen.

Deze mix is ook lekker door groente, gegookte aardappelen of als topping op een pizza met tomaat en kaas.

Zelfgemaakte bruschetta kruidenmix bewaren

Je kunt deze kruidenmix ongeveer een jaar op een koele, donkere plek bewaren. Na dat jaar kun je ze zeker nog gebruiken, maar de smaak wordt dan langzaam minder.

Meer recepten voor makkelijke kruidenmixen

Recept

Bruschetta kruiden

Deze bruschetta kruiden mix is de ideale mix om je bruschetta's nog lekkerder te maken. Meng ze met wat olie en meng ze door je tomatenblokjes.
Recept afdrukken
Kruiden voor bruschetta op een lepel
Voorbereidingstijd:5 minuten
Totale tijd:5 minuten

Ingrediënten

  • 2 theelepels peterselie
  • 2 theelepels tijm
  • 2 theelepels oregano
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel bieslook
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel zwarte peper

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een schaaltje en meng ze goed door elkaar.
  • Giet ze in een leeg kruidenpotje en bewaar ze op een koele, donkere plek.

Notities

Bruschetta kruiden blijven goed afgesloten en op een donkere plek ongeveer een jaar goed.
 

Voedingswaarde

Portie: 1g | Calorieën: 10kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 0.5g | Vet: 0.2g | Verzadigd vet: 0.1g | Meervoudig onverzadigd vet: 0.1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 0.02g | Natrium/Zout: 4mg | Kalium: 54mg | Vezels: 1g | Suiker: 0.2g | Vitamine A: 311IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 35mg | Ijzer: 1mg
Porties: 3 porties
calorieën: 10kcal
Auteur: Maayke

Deze recepten vind je denk ik ook leuk!

5 from 11 votes (11 ratings without comment)

Laat een reactie achter!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




2 reacties