Chocolade slagroom

Chocolade slagroom is een makkelijke vulling voor bijvoorbeeld taarten of cupcakes. Dit recept maar je met drie simpele ingrediënten.

chocolade slagroom in een blauwe schaal op een grijze achtergrond

Gewone naturel slagroom kennen we natuurlijk allemaal, maar stiekem vind ik deze chocolade variant nog lekkerder.

Omdat ik mijn recept met cacaopoeder in plaats van gesmolten chocolade is hij erg snel klaar.

Hierdoor kan hij wat te zacht zijn om een mooie toef op een chocoladecake of cupcake te spuiten, maar dat is makkelijk op te lossen door er een zakje klopfix aan toe te voegen.

Chocolade slagroom is ook lekker als vulling van soesjes of een pavlova. Eigenlijk voor alles wat je normaal met naturel slagroom vult!

Een flinke schep op mijn Nutella chocolademelk doet het ook altijd erg goed.

Tip! Je kunt deze chocolade slagroom ook serveren als een snelle chocolade mousse.

close up van chocolade met slagroom voor een taart

Hoe maak je chocolade slagroom

Dit recept is zeker niet moeilijk om te maken, sterker nog ik durf het bijna geen recept te noemen, maar er zijn er wel paar dingen waar je op moet letten.

Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat je de slagroom niet te lang klopt. Als je te lang door gaat klonteren de vet deeltjes in de room samen en krijg je boter.

Ook lekker voor op brood, maar niet wat we willen.

Omdat slagroom langzaam minder luchtig wordt, kun je als je het langer wilt bewaren boor bijvoorbeeld taart het beste een verstevigen zoals klopfix door mixen.

Op de verpakking staat precies hoeveel je nodig hebt.

Haal de room zo laat mogelijk uit de koelkast. Hoe kouder de room is, hoe makkelijker je hem opklopt.

Als laatste is het belangrijk om even te proeven. Dit recept is juist zo fijn omdat je hem zo makkelijk naar smaak kunt aanpassen.

Voeg een beetje meer suiker of cacaopoeder toe als je dat lekkerder vind.

Over de suiker gesproken. In dit recept gebruik je poedersuiker. Omdat deze suiker erg fijn is weet je zeker dat je een gladde, luchtige room krijgt.

Heb je dat niet in huis? Geen probleem gewone suiker kan ook, maar je kunt ook makkelijk zelf poedersuiker maken van kristalsuiker.

Waar gebruik je chocolade slagroom voor?

Chocolade slagroom is erg lekker als taartvulling of met marshmallows op warme chocolademelk.

Kun je dit recept ook vegan maken??

Jazeker! Vervang de slagroom dan door een plantaardige variant.

Benodigdheden

  • Een mengkom met een handmixer of garde.
  • Om alle ingrediënten af te meten heb je een weegschaal en een maatbeker nodig.
close up van chocoladeslagroom zodat je de structuur goed kan zien

Meer makkelijke chocolade recepten

Recept

Chocolade slagroom

Chocolade slagroom is een makkelijke vulling voor bijvoorbeeld taarten of cupcakes. Dit recept maar je met drie simpele ingrediënten.
Recept afdrukken
een overhead shot van chocolade slagroom in een blauwe kom en een lepel
Voorbereidingstijd:10 minuten
Totale tijd:10 minuten

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels suiker

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een mengkom en klop ze met een mixer op tot alles gemend is en je stijve pieken hebt.
  • Zet de chocoladeslagroom nog even in de koelkast of verwerk het meteen.

Voedingswaarde

Calorieën: 3kcal | Koolhydraten: 0.03g | Eiwitten: 0.03g | Vet: 0.3g | Verzadigd vet: 0.2g | Meervoudig onverzadigd vet: 0.01g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 0.1g | Cholesterol: 1mg | Natrium/Zout: 0.2mg | Kalium: 1mg | Vezels: 0.002g | Suiker: 0.03g | Vitamine A: 12IU | Vitamine C: 0.01mg | Calcium: 1mg | Ijzer: 0.002mg
Porties: 300 gram
calorieën: 3kcal
Auteur: Maayke

Deze recepten vind je denk ik ook leuk!

4.86 from 7 votes (7 ratings without comment)

Laat een reactie achter!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Eén reactie

  1. Hallo. Maayke
    Dankjewel voor dat voortreffelijke recept van de choc mousse
    Ik had m eerder gemaakt ,helaas niet opgeslagen dus wist ik de verhoudingen niet meer Gelukkig vond ik m bij jou terug, fijn!
    De mousse met maar 3 ingrediënten geweldig lekker

    Ik gebruik graag slagroom omdat die minder koolhydraten geeft en nu ga ik de mousse maken met erytritol 100% koolhydraten arm ipv suiker
    Ook probeer ik de raw cacaopoeder

    Vriendelijke groeten
    Elsje Blaas