Kaneel slagroom

Zelfgemaakte kaneel slagroom is makkelijk te maken, en je hebt maar drie ingrediënten nodig. Deze slagroom is perfect voor al je favoriete desserts.

kaneel slagroom in een schaaltje

Wat is er zo geweldig aan kaneel slagroom?

Het is gemakkelijk te maken. Doe alle ingrediënten in een grote mengkom, en de mixer doet al het werk voor je!

Perfect voor uw favoriete herfst desserts. De kaneel maakt deze crème absoluut perfect om te serveren bij zelfgemaakte speculaas appeltaart of pompoentaart!

Je hebt maar drie ingrediënten nodig. Iedereen houdt van eenvoudige recepten, en deze kaneel slagroom is gemaakt met slechts drie ingrediënten!

Ingredienten

Slagroom - voor het beste resultaat is het belangrijk zware room met een zo hoog mogelijk vetpercentage te gebruiken.

Ik raad aan een room te gebruiken met minstens 35% vet.

Overigens werkt dit recept ook met plantaardige slagroom!

Kaneel - de subtiele kaneelsmaak geeft deze slagroom een geweldige herfstsmaak. Je kunt de kaneel ook vervangen door pompoenkruiden of speculaaskruiden.

Donkere basterdsuiker - voor een diepere smaak gebruik ik altijd basterdsuiker. Daar zit al een karamelsmaak aan, die perfect samengaat met de warme smaak van de kaneel.

Heb je geen basterdsuiker? gebruik dan in plaats daarvan poedersuiker of kaneelsuiker!

Wat kun je er mee doen

Tips voor het beste resultaat

Meng niet te lang! Als je de room te lang blijft kloppen, krijg je boter!

Koude ingrediënten! Zorg ervoor dat de slagroom koud is voordat je begint. Dit zal het opkloppen van de room vergemakkelijken.

Proef. Het is belangrijk om even te proeven of de slagroom zoet genoeg is. Als je van zoetere slagroom houdt, voeg dan een beetje extra suiker toe tijdens het mixen.

Benodigdheden

Om deze kaneel slagroom te maken heb je een grote mengkom met garde, een weegschaal en een maatbeker nodig.

Bewaar tips

Helaas kun je verse slagroom niet lang bewaren. Het beste is om het binnen een paar uur te gebruiken.

Wat wel belangrijk is, is dat je het in de koelkast bewaart.

Als je kaneel slagroom hebt gebruikt om een taart te versieren, kun je die het beste in de koelkast bewaren tot je klaar bent om hem te serveren.

Meer makkelijke basis recepten

Recept

Kaneel slagroom

Zelfgemaakte kaneel slagroom is makkelijk te maken, en je hebt maar drie ingrediënten nodig. Deze slagroom is perfect voor al je favoriete desserts.
Recept afdrukken
een overhead shot van kaneel slagroom en wat extra kaneel op een grijze achtergrond
Voorbereidingstijd:10 minuten
Totale tijd:10 minuten

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 theelepels kaneel

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een mengkom.
  • Klopt met een handmixer, keukenmachine of garde de slagroom stijf en voeg eventueel nog wat kaneel toe.

Notities

Voedingswaarden zijn voor het halve recept.

Voedingswaarde

Calorieën: 436kcal | Koolhydraten: 86.5g | Eiwitten: 4g | Vet: 21.2g | Verzadigd vet: 10.4g | Cholesterol: 67mg | Natrium/Zout: 28mg | Vezels: 53.1g | Suiker: 8g
Porties: 500 ml
calorieën: 436kcal
Auteur: Maayke

Deze recepten vind je denk ik ook leuk!

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Laat een reactie achter!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept