Cajun kruiden is een pittige kruidenmix voor vlees en groente gerechten. Voor deze mix heb je een paar kruiden nodig zoals tijm, paprikapoeder en oregano.

Direct naar
Ingrediënten
Paprikapoeder - ik vind het zelf altijd erg lekker om gerookte paprikapoeder te gebruiken.
Bruine basterdsuiker - net als ik hamburger kruiden gaat er een klein beetje suiker in deze mix. De bruine suiker zorgt voor een lichte karamel smaak en een mooie kleur.
Zout - in deze cajun kruiden zit een beetje zout dit versterkt de smaak, maar je kunt het ook weg laten. Voeg dan tijdens het koken wat zout naar smaak toe.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onder aan deze post!
Cajun kruiden gebruiken
Deze kruidenmix mix wordt het vaakst gebruikt als marinade voor kip. Cajun kip is een lekker en pittig kipgerecht, zeker als je de kip ook nog even door wat ei en paneermeel haalt.
Maar je kunt nog veel meer met cajun kruiden!
- Garnalen en vis. Garnalen en vissoorten die niet te sterk van smaak zijn passen goed bij deze kruidenmix.
- Groente en aardappelen. Gebakken aardappelen maak je helemaal af door er een beetje van deze kruiden over te strooien.
- Vlees zoals varkensfilet. Gebruik cajun bijvoorbeeld als smaakmaker voor spiesjes op de BBQ!
Benodigdheden
- Een schaaltje en lepeltjes om de cajun kruiden te maken.
- Lege kruidenpotjes. Het is handig als je er meteen een label bij maakt. Zo vergeet je nooit welke mix er in welk potje zit!
Zelfgemaakte cajun kruiden bewaren
Net als alle zelfgemaakte kruidenmixen nu je ze lang bewaren. Als je ze in een goed afgesloten potje doet, kun je ze op een koele, donkere plek zeker een jaar goed houden.
Na dat jaar zijn je kruiden niet bedorven, maar wordt de smaak langzaam minder sterk. Zoals met alles is het wel belangrijk dat je voor gebruik even kijkt of ze nog goed zijn.
Meer makkelijke kruidenmixen
Recept
Cajun kruiden
Cajun kruiden is een pittige kruidenmix voor vlees en groente gerechten. Voor deze mix heb je een paar kruiden nodig zoals tijm, paprikapoeder en oregano.
Ingrediënten
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1,5 theelepels uienpoeder
- 1,5 theelepels bruine basterdsuiker
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel tijm
- ½ theelepel cayenne peper
- ½ theelepel zout
- ¼ theelepel zwarte peper
Bereidingswijze
- Doe alle kruiden en specerijen in een schaaltje en roer ze goed door elkaar.
- Giet de cajun kruiden voorzichtig in een leeg kruidenpotje en bewaar ze op een koele, donkere plek.
Voedingswaarde informatie:
Opbrengst: 3 Opdien grootte: 1Hoeveelheid per portie: Calorieën: 2Totale hoeveelheid vet: 0gVerzadigd vet: 0gTransvet: 0gOnverzadigd vet: 0gCholesterol: 0mgNatrium: 0mgKoolhydraten: 0gVezels: 0gSuiker: 0gEitwit: 0g
Laat een reactie achter!