Deze makkelijke zalmspiesjes voor op de BBQ zijn makkelijk te maken en zitten vol gezonde omega 3 vetten. Je maakt deze bbq spiesjes met verse zalm, citroen en een beetje tijm.

Je kunt deze spies op de BBQ maken, maar ze worden net zo lekker als je ze in een grillpan of zelfs in een koekenpan bakt. Door de frisse citroenschijfjes en de milde smaak van tijm maken deze je avondmaaltijd helemaal af.

Ingrediënten
Zalm - verse zalm is het allerlekkerst, maar je zou ook zalm uit de diepvries kunnen gebruiken. Let er wel op dat de zalm helemaal ontdooit, is voor je begint voor het beste resultaat.
Citroen - omdat je ook de schil in dit recept verwerkt kun je het beste onbespoten citroenen gebruiken.
Tijm - ik ben gek op de combinatie van tijm en citroen. Andere kruiden zoals dille, oregano of rozemarijn passen ook goed bij deze zalmspiesjes.
Olie - gebruik voor de marinade, een olie die je goed kunt verhitten zoals zonnebloemolie. Olijfolie is minder geschikt omdat die niet goed tegen de warmte kan.
De volledige ingrediëntenlijst en de werkwijze staan onderaan deze post!
Bereidingswijze
Leg de satéstokjes in een ondiepe schaal met water. Hierdoor verbranden ze minder snel als je de spiesjes op de grill legt. Laat ze ongeveer 30 minuten weken.
Dep de zalm droog en snijdt het in blokjes van 3 cm. Snij de citroen in dunne plakjes en doe de zalm samen met de olie, knoflook, tijm, wat peper en zout in een kom en laat de zalm ongeveer een uur marineren.
Haal de zalm uit de koelkast en prik ze aan de satéstokjes. Prik op elk spiesje ook een schijfje citroen.
Verwarm een grillpan en bak de zalmspiesjes ongeveer 3 minuten aan beide kanten tot ze helemaal gaar zijn.
Benodigdheden
- Satéstokjes en een ondiepe schaal.
- Grillpan om de zalmspiesjes te bakken.
Bewaar tips
Vis bederft snel en daarom is het belangrijk dat je wanneer je de zalmspiesjes wilt bewaren zo vers mogelijke zalm gebruikt. Bewaar ze altijd in afgedekt in de koelkast en kijk goed naar de houdbaarheidsdatum als je ze wilt bewaren.

Meer recepten voor bij de BBQ
Recept

Zalm spiesjes voor op de BBQ
Deze makkelijke zalm spiesjes voor op de BBQ zijn makkelijk te maken en zitten vol gezonde omega 3 vetten. Je maakt deze bbq spiesjes met verse zalm, citroen en een beetje tijm.
Ingrediënten
- 350 gram zalm
- 1 citroen
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 teentje knoflook, geperst
- Peper en zout
- Satéstokjes
Bereidingswijze
- Leg de satéstokjes in een ondiepe schaal met water. Hierdoor verbranden ze minder snel als je de spiesjes op de grill legt. Laat ze ongeveer 30 minuten weken.
- Dep de zalm droog en snijdt het in blokjes van 3 cm. Snij de citroen in dunne plakjes en doe de zalm samen met de olie, knoflook, tijm, wat peper en zout in een kom en laat de zalm ongeveer een uur marineren.
- Haal de zalm uit de koelkast en prik ze aan de satéstokjes. Prik op elk spiesje ook een schijfje citroen.
- Verwarm een grillpan en bak de zalmspiesjes ongeveer 3 minuten aan beide kanten tot ze helemaal gaar zijn.
Laat een reactie achter!